21 Temmuz 2011 Perşembe

Malta'ya ayak bastım.

Bir insan için küçük, insanlık için önemi olmayan bir adım.

  Bugün benim için önemli bir gün. İlk kez yurtdışına çıkıyorum ve bu önemli günü benimle paylaşan, önce sevgili aileme ardından beni yalnız bırakmayan ve uğurlama komitesi oluşturan sevgili dostlarım Umut, Berk, Burcu, Burcu nun kuzeni ve telefonla katılan Kubilay a çok teşekkür ederim.

  Şunu söylemek isterim ki; canım İstanbul umun araç trafiği gibi havaalanı trafiği de insanın ömründen alıyor. Öyle ki önümüzdeki 15 uçağın kalkmasını beklemek ömrümüzden sadece 45 dk götürmedi.

  Uçaktayken çok düşündüm “Acaba orada nasıl yaşayacağım” diye (biraz geç kalmışım değil mi bunu düşünmek için? :) ) Ancak Malta ya indiğimde aklımda hiç bir şey kalmamıştı, dillerini az konuşabildiğin bir ülkede nasıl yaşayacağını düşünmüyorsun. Yabancı bir ülkede turist olmak çok güzel ve heyecan verici birşey. Kendini zaten ifade edebiliyorsun. Şu ana kadar ingilizcem yüzünden çuvallamadım. Herşeye yetti.

  Gelelim Malta insanına. İnsanları gerçekten iyi, gülümser. Peki yardımsever mi? Bunu söylemek için çok erken lakin, adamın birisine sorduğum yeri, bana tam tersi yönü göstererek cevap vermesi beni Valetta nın güneyine gitmek isterken, kuzeyine gönderdi. Adam sayesinde Valetta nın yarısını elimde bavulum sırtımda çantalarım ile dolaştım. Neyse ki sonunda ulaşmak istediğim yeri şehrin kuzeyindeki bir tamirciye sorup buldum (otelimi). İşin kötü yanı ise acayip kolay bir yerde imiş. Ben boşuna dolaşıp durmuşum. O adam haricindekiler güler yüzlü yardımsever iyi niyetli insanlar. Gerçi o adamda gülümsüyordu ama neyse şimdi o konuya tekrar dönmeyelim.

  Otele yerleştikten ve güzel bir duş ile yorgunluğumun bir kısmını attıktan sonra yemek yiyeyim dedim. Demiştim ya turist olmak anlatılmaz güzellikte bir duygu diye, işte o duygunun yanına birazda kazıklanma duygusu da eklenince yemek yiyecek yer bulmak zor oluyor. Otobüsten indiğimde ‘Burger King’ tabelası görmüştüm. O yüzden gördüğüm Mc Donald's a girmedim. Ancak ne terminali bulabildim ne de Burger ı. Aksi gibi Mc Donalds ı da bulamadım. Çünkü tabelası yeşil ve ismi altta ufak yazıyor. Bir 30 - 45 dk aradıktan sonra ki, Valetta nın bir bölümünü de öyle dolaştım, Mc Donald's ı buldum ve hiç aksini düşünmeden daldım dükkana. İyiki girmişim menü alana bardak hediye ediyorlar :) bu nedenle yarın da oradayım :)

  Akşam da uyku tutmadı Valetta nın kalan kısımlarını da o şekilde dolaştım. Bu arada 4 – 5 cafe den başka açık bir yer bulamadım. Yarım saat bir saat meydanda oturup otelime çekildim. Balkonundaki manzara sabah olduğu kadar akşamda çok güzel. Bu yüzden saatlerce oturabilirsin.

  Şunu söylemek isterim ki British Hotel de kalmak isteyen birisi var ise sadece Victoria Gate i sorsun. Birde tek kişiye sorup gitmeyin. Zaten bir kere dolaştın mı çözüyorsun Valetta yı. Acayip küçük ve kolay bir yer.

  Bir de otobüs biletleri var 12 euro verip 7 günlük bilet alabiliyorsun. Bu durumda istediğin otobüse istediğin kadar binebiliyorsun. Sadece elindeki, sana verilen bileti göstermen yetiyor.

  Şimdilik bu kadar :)

3 yorum:

  1. wuuu hadi bakalımm. Güzel başlamışsın böyle devam etsin adamım. Dikkat et kendine...

    YanıtlaSil
  2. Ertürkcüğüm sayende Malta yı bizde geziyor gibiyiz. Sana kolay gelsin. Bundan sonraki blogunu İngilizce mi devam edeceksin?:)
    Koncalardan Erdogan Gül Osman Ozan

    YanıtlaSil
  3. iyimiş hg maltaya:) senin balkonun manzarasını yiyim oturda orda başına bşi gelmesin:)yemeğe gelince otelde yokmu? burgera gidiyon mübarek burdada onu yiyoduk git maltanın yöresel lezzetlerini keşfet:) mc donalsa gelince 6 lı bardak takımı yapta çeyizine koyarsın:) yol tarifine gelince go go turn rigt or left sora kime sorsan gösterir ama her gülen amcaya sorma esnafa tükkan sahiplerine sor! ulaşımda pahalıymış hizmet güzel olsada 12£ yaklaşık 27 küsür tl günük 4 tl aslında ucuzmuş lan turıst için paso bin bşeye bilmesende bulursun ynlş gidersende bedava şehir turu:) şimdilik kndıne dıkkat et der susarım...

    YanıtlaSil